Introduktion om bärsele: När du får din förstfödda

När en blivit förälder är det väldigt svårt att sluta kolla och bära på sitt nya barn. I alla fall det förstfödda när allt är nytt och man är nyfiken och osäker på allt runt ett sånt litet liv. Det händer och sker saker som en inte alls är van vid. Rutiner och nya erfarenheter måste skapas för att underlätta det nya livet med nyfödd bebis.

Vardagliga aktiviteter och sysslor blir, som det mesta med bebis, lite krångligare. Att dammsuga är ett exempel som alltid kan bli lite mer problematiskt att utföra med en bebis hängandes på armen. Likaså kan det bli farthinder när en skall försöka laga sin mat.

Bärsele

En bärsele är något som verkligen kan förenkla din vardag som ny förälder. Få tillbaka din en arm! Eftersom barnet hänger fram på din mage som gör att din andra arm frigörs och helt plötsligt blev det lite mysigare att dammsuga!

Babybjörns Bärsele

Babybjörns bärsele är bland det absolut bästa jag själv har använt. Det frigjorde verkligen mina armar till att göra annat än att bara bära ett barn. Helt plötsligt kunde jag ta disken, laga mat och dammsuga mycket enklare. Matlagning är något man får vara uppmärksam på när de hänger fram på magen, de är lätt att de stänker och de kan sparka med foten på fel ställe. Jag fick även mer tid med mitt barn på ett sätt. Förut när en skulle dammsuga fick en lägga ifrån dig barnet eller krångla med det på en arm, men med bärsele från babybjörn så kom man närmre och hade samtidigt en mysig stund när en utförde de tråkiga sysslorna.

Även fast det underlättar och att en kan ha sitt barn nära sig hela tiden är ju inte det kanske alltid det bästa. Ett barn behöver inte alltid bli buret. Det kan innebära att de blir vana och börjar gnälla om de inte blir det och har samma närhet.

Varför Babybjörn?

Det finns som du kanske sett på marknaden en hel uppsjö med alternativ på bärselar. Hur ska man veta vilken som är bäst? Jag kan endast av min egna erfarenhet rekommendera just babybjörns bärsele. Den har fungerat absolut klockrent och varit extremt bekväm att använda under längre stunder.

Utöver mina egna personliga erfarenheter så finns det en till mängd information som gör dem till de bästa på marknaden, så klart enligt mig.

Fördelar med sele från Babybjörn

  • Följer de standarder som behövs för bärselar. (EN 13209-2:2015 och ASTM F223)
  • De tål en maskintvätt så fläckar är inga problem att få bort!
  • Det är bekväma och utvecklade för att barnen ska ha en ergonomisk position, som hjälper hålla andningsvägar fria och öppna, samt bra stöd för nacke och huvud.
  • Kan användas åt båda hållen. När barnet är ca ett halvår med stabilare nacke kan man vända på barnet framåt. Som gör att du kan enkelt ha en sele en väldigt lång period.
  • Strålande recensioner från fler än mig!

Slutsats

Vi kan enkelt se att en bärsele skulle kunna underlätta din vardag och dessutom hjälpa dig att få mer närhet med ditt barn. Förutom att du kan eventuellt utföra de dagliga sysslorna som krävs av en vuxen så finns det även fler fördelar med en babybjörn bärsele vilket är följande; Din bebis blir lugn och trygg av ljudet av ditt hjärtslag och dina varma andetag samtidigt som det stärker er relation, direkt från början!

Det finns ju så klart lite olika aktörer på marknaden, precis som när det kommer till nappar och nappflaskor, så därför rekommenderar jag personligen BabyBjörns bärselar till dig! Jag har använt dem till alla tre av mina barn och har alltid hållit och fungerat utan bekymmer. Lycka till med din bebis!