Som i tidigare artikel skrev vi om nappar, att det fanns många olika att välja på. Det gör det även bland flaskor!
Vilket är super härligt ju, då kan man verkligen ha en chans att hitta en flaska som passar just sitt barn.
I denna artikel kommer vi alltså gå igenom de olika nappflaskorna som finns och se om det finns en som är bättre än alla andra!

Vilken flaska ska man välja

Det finns i regel två sorters olika flaskor för barnmatning. Det är napparna till flaskorna som det är mest skillnad på.
Flaskorna finns alltså i två sorter, ena sortens flaskor är till barn med problem av kolik och den andra till de som inte har problematiken.
En flaska för kolik bekymmer hjälper till att släppa in luft i flaskan, oftast genom botten, när barnet dricker ur den.
Det görs för att det minskar mängden luft barnen får i sig under matningen.
Så har ditt barn problem med magknip/kolik så kan det vara en stor idé att testa en flaska för det!

Nappar till flaska

Det är här det finns väldigt stor variation av val. När man väljer en nappflaska med tillhörande nappar är det viktigt att man får en nappflaska som sluter tätt ordentligt runt barnets mun, vilken även där kan hjälpa till att förhindra att barnet får i sig för mycket luft. Det är bra om barnet kan få in nappflaskan ordentligt i munnen och får ett tydligt suggrepp runt den. Man vill inte att barnet skall suga för hårt då det kan orsaka magknip och uttröttning så de inte orkar äta mer när de egentligen behöver det.

Det är även viktigt att man har koll på att hålet i flaskan ökar med barnets ålder. Ju äldre barnet blir desto större hål kan de ha i nappflaskan. Hålet reglerar flödet på ersättningen/vällingen, så med ett större hål flödar ersättningen/vällingen snabbare. Tänk på att inte bara gå efter rekommendationer på ålder på ditt barn när du byter storlek, det är väldigt viktigt att se till att ditt barn verkligen kan hantera det ökade flödet. Kan de inte det, så är det absolut inget bekymmer med att stanna kvar på samma storlekshål som tidigare någon vecka till.

Slutsats

Baby nappflaska

Med de mängder av olika kombinationer på nappflaskor så rekommenderar vi att ni testar i fram. Vilken flaska glappar minst i munnen? Vilken flaska rinner det mest ut på sidan av munnen? Smackar det när ungen äter? Byt, byt och byt en gång till, tills ni märker att ungen inte kladdar eller behöver anstränga sig avsevärt för att suga ut maten i flaskan. Det kan självklart vara en prisfråga i allt bytande, inte alla har möjlighet att köpa sex olika flaskor men det är otroligt skönt att ha en fungerande matstund med sitt barn, utan gnäll och kladdiga kläder.

Tänk även på att kolik brukar oftast avta vid fyra månaders ålder!