Att ha en vardag som fungerar upplevs för många som en omöjlighet, och kanske beror det på flera anledningar. Som förälder till specifikt små knottar som springer runt, men även för dig som handskas med tonårsbarn kan ett inre lugn vara avgörande för hur din relation gentemot dina barn kommer att avbildas. Att ha en lugn, sansad och närvarande förälder är för många barn en dröm, det är därför viktigt för dig som vuxen att du tar ansvar och ser till att ditt barn får det. I denna artikeln går vi igenom hur du som förälder enklare kan finna ett inre lugn, och på så vis skapa en trygg och säker miljö för dina barn.

Hur kan du bli en mer närvarande förälder?

Det kommer inte som en nyhet att ditt barn känner sig lugn och trygg när du som förälder är sansad och närvarande. Faktum är faktiskt att även ifall du upplever dig närvarande men i bakhuvudet har mycket jobb eller andra tankar som du ofta går och funderar på, kommer ditt barn med all säkerhet att uppleva dig som disträ och frånvarande. Det gäller därför för dig som förälder att hitta ditt inre lugn vilket du kan göra genom ett drös med olika knep som vi listar här nedan.

Lämna jobbet på jobbet

Det kan låta självklart, men för många vuxna är det inte självklart. Att lämna jobbet på jobbet behöver såklart inte utesluta att du som förälder jobbar någon timme ibland hemifrån efter arbetstid om jobbet kräver det. Det handlar istället om att när du inte sitter med jobbet framför dig, vilket oftast är på datorn, så ska du träna att koppla bort jobbet. Ett problem för många är att även fast datorskärmen är nerstängd, så kommer du omedvetet, eller i många fall även medvetet, att gå runt och tänka på jobb.

Detta är väl inte speciellt problematiskt tänker du, men som nämnt ovan är detta någonting som din omgivning och med säkerhet någonting som dina barn kommer uppleva tydligare än vad du kanske tror. Lär dig att lämna jobbet på jobbet, och istället vara både närvarande och härvarande när du är hemma bland dina barn och familj.

Träna Yoga & Kondition

Att vi människor bygger upp en ilska eller irritation inom oss är ingenting omänskligt, utan det kan hända vem som helst närsomhelst under en längre tid. Tyvärr tenderar den ilskan att gå ut över de personer som vi älskar och bryr oss mest om, vilket kan vara familj så som dina barn eller din partner. Se därför till att hantera den ilska eller irritation som du har i kroppen genom att avveckla den helt och hållet genom att gå ut på en springrunda eller meditera där du finner ditt inre du.

Kristallstenar

Kristallstenar är någonting som är oerhört betydelsefullt för väldigt många människor, inte nödvändigtvis monetärt, utan istället emotionellt. Kristallstenar är alltså stenar formade av olika material såsom eisenkiesel, aventurine, onyx, ametist kluster eller selenit, som sägs tack vare deras repetitiva kemiska struktur ge stenarna ett evigt minne som bevarar energier. Tycker du att detta låter konstigt, så bör du tänka en omgång till eftersom att kristallstenar varit ädla sen människans ursprung och under tusentals år används i en rad olika emotionella syften.

Kristaller och stenar med dess eviga minne kan såldes fyllas av en varm kärleksfull energi som du upplever när du är med dina barn, som du sedan kan ta med dig vart du än går för att ständigt bli påmind om denna underbara känsla.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det otroligt viktigt att du hemma bland dina barn, nära och kära kan slappna av helt och visa den bästa versionen av dig själv. Det är trots allt de människor du troligtvis älskar mest, och därför är det så pass viktigt att stämningen hemma är avslappnad och att du har ett hälsosamt lugn och ro. För att bibehålla detta lugn och ro hemma kan det vara klokt att avreagera sig genom träning och yoga, att lämna stressiga vardagliga uppgifter och aktiviteter som jobb på jobbet, eller att då och då bli påmind om den positiva energi som din familj ger dig genom att lagra den i kristaller och stenar som du ständigt kan bära med dig.