Att gå på barnvagnspromenader med sin bebis i barnvagnen kan vara mysigt och skönt, men det kan också kännas tidskrävande, kallt och tröttsamt. Oavsett hur du känner när det är dags för en promenad med barnvagnen är den här promenaden troligtvis någonting du måste genomföra.

En av anledningarna till promenaden kan vara att få din bebis att somna i vagnen, men utöver det så finns det faktiskt forskning som visar på att bebisar mår bra av att andas frisk utomhusluft, oavsett om de sover eller är vakna. Därför kan det vara bra att försöka göra barnvagnspromenaden så trivsam som möjligt. I den här artikeln går vi igenom några tips du kan ta till för att få en så bekväm promenad med barnvagnen som möjligt. 

Använd en barnvagn som passar era behov

En sak som verkligen kan förstöra en barnvagnspromenad är att barnvagnen inte passar era behov. Gnisslande hjul, dåliga bromsar eller en ostabil barnvagn får de flesta föräldrar att bli stressade och irriterade. När det kommer till barnvagnar är det framförallt viktigt att ha en barnvagn som är anpassad efter ditt behov. Bor du i lägenhet är det kanske viktigare att barnvagnen enkelt kan fällas ihop för att få plats hemma. Om du däremot bor på landet kan det vara bra med lite tåligare däck på barnvagnen för att justera för ojämnheter och sämre underlag. Genom att tänka efter och omsorgsfullt välja en barnvagn efter dina behov kan du hitta den bästa barnvagnen för dig.

Ta med dig allt, och lite till..

Det kan låta klyschigt, men det värsta som finns är att äntligen ha kommit ut med bebisen för att sedan inse att du glömt någonting hemma. Oavsett om du ska ta en kortare promenad med barnvagnen eller vara ute en längre period är det bra att packa med sig allt ni kan tänkas behöva på promenaden. Många barnvagnar har en rymlig varukorg där man får plats med mer än man tror. Istället för att snåla på packningen är det kanske värt att ta med den där extra vattenflaskan eller nappen för att få till en bekväm promenad. Som förälder vet man aldrig vad som kan tänkas behövas, packa därför gärna med den där extra tröjan ifall att..

Justera ambitionsnivån efter bebisens behov 

Allting är packat, solen skiner och du är redo för en långpromenad. Det visar sig dock att din bebis inte alls trivs med att åka vagn just nu. Som föräldrar har vi ofta ambitioner och bilder på hur dagen ska bli. Ibland blir det inte alltid som vi har tänkt oss och då kan du behöva justera ambitionsnivån. Det viktigaste är trots allt att ditt barn mår bra. Även fast den där långpromenaden vore skön blir det kanske svårt att slappna av och njuta?

Var ödmjuk inför faktumet att förutsättningar kan förändras och att du behöver justera dina planer efter ditt barns behov. Trots att det finns en hel del saker du som föräldrar kan göra för att skapa förutsättningar för en trevlig barnvagnspromenad, behöver du ändå vara lyhörd och lyssna på vad ditt barn vill. På så sätt ökar chanserna för att både du och ditt barn får en trevlig och behaglig barnvagnspromenad.