Det finns få saker som är härligare än att se julstämningen i barns små ögon. Hoppet om att få presenter från jultomten, god mat och en tid där familjen är samlad och närvarande. Att som förälder hitta presenter som passar kan ibland vara svårt, och att följa trender som bara är temporära kan vara svårt att hänga med i, däremot finns det alltid ett urval av klassiska varianter, som sedan de infördes i stor skala kommersiellt i mitten på 1900-talet, har stannat kvar som samtida leksaker.

Vad önskar sig Barn i Julklapp?

Att få skriva en önskelista till tomten är både spännande, men också svårt för många av barnen. Vad ska man välja? Vilken leksak är bäst? Det gäller här att inte göra bort sig!

För dig som förälder kan det däremot vara svårt att sålla ut vad som bara en önskan för stunden, från en julklapp som ditt eller dina barn kommer ha glädje av en längre tid.

Klassiska leksaker som kräver att ett barn använder sin fantasi och leker tenderar till att vara tidlösa klassiker, ett bra förslag här som platsar in på listan ä givetvis Barbie-dockor, som än idag är moderna och involverar fantasi hos barnet som leker, och som dessutom öppnar upp för ett socialt samspel med andra barn som har likadana eller liknande dockor.

Varför är tidlösa leksaker Bättre?

Det kanske låter konstigt, men kognitivt ger tidlösa leksaker såsom en Barbie-docka mycket mer än bara nöjet av att leka med de. Det ger tidigt en bild av att samla på saker, och upptäcka att det finns så mycket mer än bara dockan som går att köpa till, som går att samla på sig under flera födelsedagar, julaftonar eller andra speciella tillfällen på året.

Barie-dockor

Den klassiska barbie-dockan kommer i ett rad olika utföranden och är således en bra startpunkt, för dig som funderar på att införskaffa en sådan.

Barbiedjur

För dig som vet om att ditt barn gillar djur, kanske en hund eller en magisk häst, finns även detta till Barbie-dockorna. Att få en häst innebär mer än att bara leka och kasta leksaken omkring – hästen kan behöva få manen genomkammad och pälsen borstad med jämna mellanrum.

Barbiekläder

Babriekläder är definitivt ett roligt moment för den som tidigt är stilsäker eller intresserad. Att samla på sig olika kläder och konfigurationer ger möjligheten att ta med sig Barbie-dockan på tillställningar där även denna kan komma att passa in – exempelvis under nyår med en snygg klänning.

Barbiemöbler

För den som tidigt outtalat är en arkitekt är det perfekt att ge bort lite olika inredingsprylar – såsom en TV, Soffa eller varför inte några olika lampor.

Annat Barbie-relaterat!

Som du kanske snabbt märker är Barbie ett mycket bra insteg till vuxenvärlden tidigt som ger barnet en rad olika möjligheter att vara självständig. Givetvis är rubrikerna ovan bara några av mycket få prylar som finns till barbie hos Leksakscity.

Beställ Barbie med Rabatt!

För dig som är ute efter Barbierelaterade produkter kan vi på Babybom stolt presentera att vi fått en egen rabattkod som gäller till och med 31 December 2022. Se till att använda koden lekc18-d hos Leksakscity.se för 10% rabatt. Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabatter och gäller inte på nedsatta kampanjpriser.